Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

nadaam feest
traditionele sporten op de nadaam
film Mongol
film desert dream
film tuya's marriage

29-08: Algemene vergadering: 19u ten huize Gevaert

12-07: Nadaam in België, Antwerpen.

Dit jaar waren we niet in Mongolië voor de nationale feestdagen. We vierden dan maar, samen met de Mongoolse gemeenschap, in Antwerpen. Dit was in organisatie met de ambassade, een Antwerpse Mongoolse groep en Paul Van Wouwe. Er was traditionele dans en muziek. Voor de kinderen ging er een loopwedstrijd door en de volwassenen deden aan worstelen en boogschieten.
We aten ook hushhür.

07-05: Première film "Mongol"

van regiseur Sergei Bodrov in cinema Lumière te Brugge. Bert Gevaert heeft de film, die het legendarische verhaal vertelt van Chinggis Khan (°1162), ingeleid. Meer info op http://mongol.ctb.ru

De zaal was bijna uitverkocht! De film is de eerste van een trilogie en start veelbelovend. Als kenners zien we natuurlijk enkele historische fouten.

27-04: Algemene vergadering ten huize George-Jacob

8-03: cinema novo in Brugge: Desert Dream
Op het filmfestival Cinema Novo speelde dit jaar één Mongoolse film geregisseerd door Zhang Lu.
Met enkele leden zijn we hem gaan bekijken.
“In het grensgebied tussen Mongolië en China plant een Mongoolse man wanhopig bomen om de oprukkende woestijn tegen te houden.
Zijn vrouw en dochter zijn naar de stad vertrokken. Op een dag komen een vrouw en haar zoon aankloppen: Noord-Koreaanse vluchtelingen die een lange tocht achter de rug hebben.”
Dit was een confronterende film waarbij de droogteproblematiek van het land aan bod komt.

15-02: Algemene vergadering
Er waren enkele nieuwe enthousiaste leden aanwezig!

27-01: filmvoorstelling Tuya’s Wedding in cinema Lumière
“Tuya woont in Mongolië met haar verlamde man en 2 kinderen en runt alleen het huishouden.
Omwille van haar zwakke gezondheid moet ze van de dokter veel rusten.
Noodgedwongen beslist Tuya te scheiden en een andere man te zoeken.
Haar enige voorwaarde is dat de nieuwe man haar gezin moet onderhouden, ook haar eerste man. Een aantal mannen wagen hun kans…”
Het was een mooie film die een beeld heeft van het harde leven op de steppe.