Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

31 oktober 2010 - Algemene Vergadering

Op zondag 31 oktober van 16-18u houden we een volgende algemene vergadering voor de vzw.

Alle geïnteresseerden zijn welkom!

Om de agenda te bekomen, stuur je een mailtje naar Jill Jacob.

Op de agenda staat o.a. een voorstel voor de inleefreis 2011. In primeur kan je het programma hieronder al terugvinden.

24 oktober: bezoek aan Rubrouck


Op zondag 24 oktober bezochten we de festiviteiten in het noorden van Frankrijk, in Rubrouck.

Dit pittoresk dorpje heeft een museum dat gewijd is monnik Willem Van Rubrouck. Deze Vlaamse monnik trok naar Mongolië in de 13de eeuw en maakte hiervan een reisverslag.

Dit reisverslag is vertaald uit het Latijn. Op het St-Lodewijkscollege werd dit reisverslag gebruikt in de lessen Latijn.

Op de zondag van 'de Mongoolse week' was er:

  • een lekkere maaltijd,
  • een muziekoptreden van de Frans-Mongoolse groep 'Festival Hos Ayas',
  • een competitie van het Shagai-spel
  • gratis bezoek aan het museum
  • boekenverkoop met signeersessies van de auteurs
  • kunsttentoonstellingen
  • ...

http://www.guillaumederubrouck.fr

3 oktober 2010

werk van Zanibazar

Bezoek aan tentoonstelling in Bozar:
"A passage to Asia".

In Bozar loopt van 25 juni tot 10 oktober 2010 de tentoonstelling over 25 eeuwen uitwisseling tussen Azië en Europa. Er liggen ook enkele Mongolische stukken.

Het is een verbazende verzameling van 300 meesterwerken, afkomstig uit de 16 Aziatische landen die begin oktober in Brussel deelnemen aan de 8e Aziatisch-Europese top (ASEM). De uitzonderlijke voorwerpen getuigen van de duizendjarige uitwisseling tussen die landen en tussen Azië en Europa. De rode draad loopt langs twee assen - handel en religie - en twee wegen - land en zee. Een unieke tocht naar Pakistan, Myanmar (Birma), Laos, Thailand, Cambodja, Vietnam, Maleisië, Singapore, Indonesië, Brunei, de Filipijnen, Mongolië, Zuid-Korea en Japan.

 

Met vzw AndA bezochten we de tentoonstelling op zondag 3 oktober.  De afwezigen hadden ongelijk: het was een verrassende tentoonstelling met meer dan 20 Mongoolse stukken!

27 augustus 2010

Bezoek aan Mongools restaurant 'Marco Polo' in Eindhoven.

Het restaurant is qua aankleding Mongools. We herkenden zwaarden, houten paarden, hoedjes, Mongoolse demonen, tekeningen van krijgers,... Het eten zelf, daarentegen, is bezwaarlijk Mongools te noemen, maar het was wel lekker. De vriendelijke eigenaar legde uit dat het concept uit USA kwam en gaf ruiterlijk toe dat zijn keuken weinig Mongools was, omdat dit wellicht toch niet zou aanslaan (hierbij had hij natuurlijk niet gedacht aan enkele die-hard Mongoliëlovers van onze vzw).

Met een kleine (maar fijne) groep trokken we op vrijdagnamiddag naar Eindhoven. We kozen voor een combi-arrangement: eerst 2 spelletjes Laser Quest spelen en daarna "à volonté" eten in het Mongools restaurant.

Tijdens het spel was 'Georba' de onbetwiste winnaar en 'Killing Bee' bakte er niets van... (we gebruiken de nicknames voor de privacy).

Tijdens het eten liet Stefan zich vollop gaan met de grootst mogelijke vleesbrochette... De studenten onder ons waren danig onder de indruk van het "à volonté" -concept. Alle buikjes werden vol gegeten!

Voor meer info, surf naar de site van het restaurant Dzjengis Khan.

veel vlees... Steppesoep

11 juli 2010: Nadaam in Antwerpen

De Mongoolse gemeenschap viert Nadaam in Antwerpen.

Dit traditioneel nationaal feest vindt jaarlijks plaats. In Mongolië viert men dit met paardrijden, boogschieten en worstelen. In België zullen boogschieten en worstelen zien.

26 juni: stand op Feest in 't Park

Op zaterdag 26 juni stond vzw AndA met een echte 'halve ger' op het muziekfestival van de noordzuidraad en noordzuiddienst.

Meer info op de website.

3 april 2010: Algemene Vergadering

De volgende algemene vergadering van vzw AndA gaat door op zaterdag 3 april van 18u-19u30, ten huize Gevaert-Van Vynckt, Jan Britostraat 19, St-Andries.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Graag een seintje als je aanwezig kan zijn via mail aan Jill Jacob.

20-21 februari 2010: stand op Belasia

poster

In het weekend van 20 en 21 februari gaat er een reismarkt door in De Zandloper in Wemmel. Toegang: 6 euro.

Op deze markt staan tradioneel Aziatische landen. Het is een heel interessante reisbeurs, voor wie reisplannen heeft voor het Oosten.
Het gastland voor 2010 is Sri Lanka.

Vzw AndA staat er samen met de andere vzw's die voor Mongolië werken en de ambassade.

2 februari 2010: bezoek aan president

Mongoolse president - Elbegdorj

Op dinsdag 2 februari is de Mongoolse President in België.  Samen met een enkele genodigden zullen we hem in Brussel ontmoeten.

Hij komt naar Brussel om steun te vragen aan de EU om de gevolgen van de strenge winter (dzud) te bestrijden.

President Tsakhiagiin Elbegdorj was kandidaat voor de democratische partij en won de verkiezingen (nipt) op 24 mei 2009. Hij was één van de leiders van de omwenteling van het communistisch regime in 1990.

Hij werd geboren op 30 maart 1963 en studeerde journalistiek in Oekraïne en later nog in public administration in de USA (Universiteit van Colorado, Harvard en JF Kennedy School of Governement).

16 januari 2010: fund-raising

We helpen op de RISING SUN PARTY , Entrepot, Brugge in de vestiaire om geld op te halen voor onze projecten.

Wie ziet het zitten om op zaterdag 16 januari tussen 20u en 4u te helpen?

Aangezien het examenperiode is en onze vaste leden examens hebben, is alle extra hulp zeer welkom!

Ondertussen is de avond en nacht reeds voorbij en is het goed verlopen.  We hebben 350 euro opgehaald. Grote merci voor iedereen die geholpen heeft, ondanks examens!