Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

26 juni 2011: Deelname Feest in't Park


Vzw AndA zal op zaterdagnamiddag 26 juni op Feest op't Park in het sfeervolle Minnewaterpark staan. Dit is een jaarlijks evenement met dans en muziek en heel veel sfeer!

Bezoek onze Mongoolse ger. U kan er terecht voor reisinfo, informatie over onze projecten, fotoboeken,...

Graag tot dan! Bayerte!

3 april 2011: Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering ging door op zondag 3 april van 16-18u.

Als je ook eens wil komen, graag een mailtje naar jill_jabob@yahoo.com

25 maart: filmavond Cinema Novo

"Two Horses of Genghis Khan" - Byambasuren Davaa. Duitsland 2009

De grens tussen een documentaire met fictie-elementen en fictie met elementen van een documentaire? Voor Byambasuren Davaa (The story of the Weeping Camel en The Cave of the Yellow Dog) is die grens onbestaande.
In haar nieuwste film trekt zangeres Urna naar de afgelegen gebieden van Mongolië. In haar bagage zit een vernielde viool, gesneuveld tijdens de Culturele Revolutie. Op de hals van die bijzondere viool staan flarden van een oud lied gegraveerd. Het was de diepste wens van Urna’s oma dat dit lied, begeleid door déze viool, ooit nog eens gezongen zou worden. Urna’s opdracht is duidelijk. Haar tocht wordt een beproeving, maar het land is betoverend, de mensen hartverwarmend.

We gaan met vzw AndA naar deze film op vrijdag 25 maart in cinema lumière. Je kan kaarten bestellen vanaf 12 maart aan de ticketbalie of online www.cinemanovo.be

Misschien tot dan?

 

film 2 horses of

26 februari 2011 - Spaghetti-avond

Op zaterdag 26 februari 2011 ging de spaghetti-avond door van vzw AndA in het St-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, 8200 St-Andries, vanaf 18u.

Het was een gezellige avond met een 2 getuigenissen van reizen naar Mongolië in 2010 en een lekkere spaghetti!  We verwelkomden bovendien 152 mensen, waaronder de ere-consul van Mongolië, Paul Van Wouwe en zijn echtgenote Ingrid.

De opbrengst van deze avond bedroeg € 1406!!  Dit geld zal deze zomer gedoneerd worden aan de bestaande projecten.

Dank aan alle sponsors en aanwezigen!

affiche spaghetti-avond

3 tot 24 juli 2011 - MongoliŽ-inleefreis 2011

Met een groepje van een 10-tal jongeren (van geest!) ontdekken we de Gobi-woestijn in Mongolië.

We vliegen op Ulaan Baatar en bezoeken de hoofdstad.  Vervolgens rijden we met minibussen richting Kharakhorum (de oude hoofdstad). We genieten van de nomadencultuur en pikken de plaatselijke Nadaam (nationale feesten) mee. We rijden nog verder zuidwaards en na 14 dagen vliegen we terug (Dalanzagad) naar UB. We acclimatiseren nog wat in de stad en slaan onze voorraad souvenirs in.

Dit alles voor de prijs van ongeveer 2000 euro.

We hebben nog enkele plaatsen! Interesse? Mail dan, als een steppenpaard, naar info@vzwanda.be.

gobi erdene zu
Microsoft_Word___aankondiging_reis_2011_1.pdf aankondiging reis 2011 (461.25 kb)