Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Zomervakantie ďspecial childrenĒ:

dieren imiteren
ochtendgymnastiek
groepsfoto
Veerle, zuster Nellie en een van de gasten.
Jill met Alima

15 leerlingen en 4 begeleiders van het Sint- Lodewijkscollege te Brugge, trokken in de zomer van 2005 naar Mongolië voor zomervakantie met mentaalgehandicapten kinderen.

Gedurende 10 dagen organiseerden we een zomervakantie voor jonge, Mongoolse weeskinderen met een beperking.

Gelukkig konden we samenwerken met 2 Mongoolse leerkrachten en 2 Mongoolse opvoedsters die door de ICM-zusters tewerk worden gesteld. Deze personen zorgden ervoor dat de communicatie met de kinderen vlot verliep, want met onze basiswoordjes Mongools kwamen we niet ver.

Voor deze kinderen was deze zomervakantie één groot feest. Ons kamphuis lag ten noorden van UB in een bosrijk en bergachtig gebied. De kinderen -en ook wij- genoten van de natuur. Elk kind kreeg 1 persoonlijke Vlaamse begeleider. Het leek alsof ze een extra grote broer, grote zus, vader of moeder hadden.

Gedurende het kamp werkten we met een thema. De gehandicapte kinderen werden immers opgeleid tot “waardige krijgers van Djingis Khan”. Elke dag kwam Djingis langs met zijn hulpje Murcharé. De ene keer moesten de kinderen de schat van Djingis uit de handen van boeven redden, dan weer kregen ze een opleiding tot goede soldaat en moesten ze Murcharé uitdagen (één tegen allen),..... De kinderen bloeiden echt open en straalden van geluk. Het afscheid van deze 'krijgertjes' was dan ook zwaar.

Verslag van de reis naar Mongolië met de leerlingen in 2005 vind je hieronder. In de zomervakantie van 2007 keerden we terug met nieuwe leerlingen. Heel wat kinderen herinnerden zich nog het vorige kamp!

In juli 2009 was het schoolproject reeds afgesloten, maar trokken we met 10 oud-leerlingen opnieuw naar Mongolië voor een nieuw kamp.

Verslag_reis_Mongoli.doc reisverslag MongoliŽ 2005 (60 kb)

vzw AndA

Na de schoolreizen van het St-Lodewijkscollege naar Mongolië hebben we een vzw opgericht die de projecten verder zet.

Momenteel verzamelen we geld voor de volgende projecten:

- wedde van enkele opvoedster van het Rainbowcentrum in UB

- zonnepanelen in de Gobi-woestijn via vzw solar-zonder-grenzen.

- aankoop van een tent en boeken voor een rondtrekkende bibliotheek voor nomaden.

- aankoop boeken voor de kinderen van de ecoclub bij het Khovskul-meer.

- ...